שלום,
ברוכים הבאים ל- Ballis – עולם שלם של אהבה לבישול ואפייה, בדגש על אורח חיים בריא ו… טעים.
בשביל לספר לכם על Ballis, אולי כדאי שנתחיל קודם איתי, ענבל:

המשפחה שלי מאוד אוהבת קולינריה, וככה מצאתי את עצמי לא מעט עם אבא, הבשלן הראשי של ארוחות שישי, במטבח. אני לא זוכרת שעזרתי לו יותר מדי בבישולים, אבל בהחלט הייתי שם כדי להעלות את המורל. הילדות שלי זכורה לי כזמן איכות של משחקים במטבח, כאלו שיצרו קשר מיוחד בין בת לאבא שלה. אמנם לא ממש למדתי לבשל אז, אבל קיבלתי את האהבה שלי לחוויה של הבישול, להנאה הגדולה שקיימת בו ולרגש הגדול שאני מביאה אליו.

המפגש השני שלי עם עולם הקולינריה היה באוניברסיטה. הייתי אז סטודנטית עסוקה שרצה משיעור לשיעור, לקבוצת למידה; ובין לבין מנסה לשמור על שפיות. בכל הטירוף הזה אכלתי רע. אתם בטח מכירים את זה מהתקופה הסטודנטיאלית שלכם – אוכלים מה שיש. חוטפים פה משהו קטן, שם עוד איזה משהו בקפיטריה. בקיצור, מלא מלא ג'אנק.
בעיות העיכול לא איחרו לבוא, אבל מה שהיה הכי חזק, הייתה התחושה שהגוף שלי הפך לכלי קיבול של הרבה דברים שעושים לו הרבה רע. ברגע שהייתי מחוברת לתחושה הזו, הבנתי שאני חייבת לעשות שינוי. בשבילי.
התחלתי לבשל ולאפות את הארוחות שלי בעצמי. החיבור שלי לאפייה, במיוחד, היה כל כך טבעי – התהליך פשוט ומדויק; הדרך מהירה, מה שהתאים לי מאוד לתקופה העמוסה של חיי; והתוצאות, טעימות.
פשוט, מהיר וטעים זה שם המשחק.

מהר מאוד ראיתי את השינוי בגוף שלי. אבל משהו עדיין לא הספיק. הגוף שלי דרש עוד.
בחרתי שוב להקשיב לו והתחלתי לעשות הרבה ספורט (אופני הספינינג הפכו להיות החברים הכי קרובים שלי).
ספורט ותזונה נכונה משלימים האחד את השנייה והשילוב ביניהם הוא אבן דרך בחיי.

ההבנה הזו, שיש לי אחריות מלאה על עצמי, דרך הגוף שלי, גרמה לי לעשות סיבובים ארוכים מאוד בסופרים הקרובים והרחוקים מביתי.
חיפשתי חטיפים בריאים.
לצערי, גיליתי שמרבית החטיפים הם לא בדיוק בריאים – "ללא סוכר" אומר תחליפי סוכר מלאכותיים, שלא עושים חסד לגוף שלנו. להיפך. אם במקרה מצאתי משהו שהאיכויות הבריאותיות שלו סיפקו אותי, אז הייתי צריכה לוותר על חווית הטעם.

החלטתי שאני לא מתכוונת לוותר על השילוב בין בריאות לטעם מדהים. אז חקרתי על תזונה בריאה, התוודיתי להשפעות של סוכר וגלוטן על הגוף שלנו, וגיליתי מגבלות תזונה כאלו ואחרות.
השלב הבא היה לחפש תחליפים טבעיים ובריאים, כאלו שישמרו על התחושה שכולנו רוצים לקבל כשאנחנו מכניסים משהו לפה כדי להתפנק קצת.

תקופה ארוכה של מחקר, עבודה וגילויים חדשים במטבח, גרמה לי להקים את Ballis – עולם של אוכל בריא וטעים.
הקו המנחה הוא שהטבע מספק לנו המון חומרים טעימים ומזינים, אנחנו רק צריכים לדעת איך להשתמש בהם.

Ballis הוקם כי אני חושבת שגם לכם מגיע ליהנות מאוכל. ליהנות באמת, מבלי להתפשר.
לראות את ההפתעה על הפנים של מי שטועם את המטעמים של Ballis, עושה אותי מאושרת.
חוסר אמונה שמשהו כל כך בריא יכול להיות כל כך טעים, היא בהחלט הפתעה לטובה.
והאמת, גם אני עדיין מופתעת לפעמים.

זה הזמן להתחיל לאכול בלי רגשות אשמה.
איך? זה פשוט – רוכשים את המוצרים של Ballis, או מנסים בבית את אחד המתכונים ומבינים בדיוק על מה אני מדברת.

שלכם, ענבל.


מוזמנים לעקוב אחרינו גם בפייסבוק ובאינסטגרם!