מרכיבים:

בסיס:

  • 120 גרם תמרי מג'הול (ללא חרצן)
  • 60 גרם שקדים
  • 30 גרם קמח קוקוס*
  • 5 גרם אורז מלא תפוח (לא חובה)

מילוי:

  • 100 גרם קשיו
  • 55 גרם חמאת קקאו מומסת
  • 35 גרם סירופ מייפל
  • 1 כפית מאצ'ה*
  • 70 גרם חלב שקדים

קישוט:

  • שוקולד מומס
  • תותים

זמן

זמן הכנה: 30 דקות
1132 זמן קירור: שעה אחת
זמן כולל: שעה אחת,30 דקות

רמת קושי

קטגוריות: טארט, קינוחים אישיים
כמות: 2 טארטים בקוטר 12 ס''מ

למאצ'ה יש טעם מאוד מיוחד, מאוד מר, לא קל לאהוב אותה. אני כן אוהבת להשתמש בה באפייה כי אפשר לשלב איתה טעמים שמאוד מוסיפים לה.
מקווה שבעזרת המתכון הזה גם אתם תתאהבו במאצ'ה.

הוראות:

עבור הבסיס:

  1. טוחנים היטב במעבד מזון את חומרי הבסיס

  2. משמנים מעט את תבניות הטארט

  3. מהדקים היטב מבלילת הבסיס אל תבנית הטארט, כולל הדפנות

עבור המילוי:

  1. טוחנים היטב במעבד מזון את הקשיו

  2. מוסיפים את חמאת הקקאו המומסת וטוחנים היטב

  3. מוסיפים את כל שאר החומרים וטוחנים, המרקם יהיה חלק

  4. שופכים לתוך כל טארט מהמילוי ושמים במקרר עד שמתייצב, בד''כ לוקח כשעה

קישוט:

  1. לחלץ את הטארט בזהירות מהתבנית

  2. לפני ההגשה אפשר להמיס מעט שוקולד ולזלף מעל הטארט או לחתוך תותים

הערות

*אפשר להשתמש בשבבי קוקוס במקום קמח קוקוס
*אני השתמשתי במאצ'ה שמיועדת לאפייה אבל כל מאצ'ה תתאים פה