מרכיבים:

עוגה

  • 5 בננות בשלות
  • 100 גרם שקדים טחונים היטב
  • 3 כפות שמן קוקוס מומס
  • 2 כפות ממרח שקדים/בוטנים
  • 1/2 כפית קינמון
  • 2/3 כוס סילאן
  • 1/2 כוס קמח אורז מלא

מילוי

  • 6 תמרי מג'הול בלי חרצן
  • 1 כף אבקת קקאו

קראמבל

  • 30 גרם שיבולת שועל
  • 1 כף שמן קוקוס מומס
  • 15 גרם סילאן
  • 15 גרם שבבי קוקוס
  • 1 כפית אבקת קקאו
  • חמאת בוטנים

זמן

זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: 40 דקות
זמן כולל: שעה אחת

רמת קושי

תגיות: בוטנים, בננה, שוקולד
קטגוריות: עוגות
כמות: 10 אנשים

העוגה הזו היא שדרוג לעוגת בננה שבאתר. המרכז הקרמי שלה ממש מוסיף והשילוב של בננה, שוקולד, בוטנים בכלל מדהים!

הוראות:

  1. מחממים תנור ל180 מעלות

עוגה

  1. טוחנים היטב את הבננות ומערבבים ביחד עם כל שאר חומרי העוגה

מילוי

  1. טוחנים היטב עד שהתערבב טוב

  2. שמים בניילון נצמד ומגלגלים לגליל באורך התבנית

  3. אם יש צורך מקפיאים לכמה דק' שיהיה קל יותר לשחרר

  4. שמים חצי מבלילת העוגה בתבנית ששומנה מראש, אני השתמשתי בתבנית לחם

  5. שמים את הגליל מילוי באמצע הבלילה שבתבנית

  6. מכסים בשאר הבלילה

  7. אופים בין 40-45 דקות

קראמבל

  1. מערבבים הכל ואופים סה''כ 10 דקות, אחרי חמש דקות מערבבים שלא יישרף

  2. כשהעוגה יוצאת מהתנור מצננים אותה מעט ומשחררים מהתבנית

  3. מורחים על העוגה חמאת בוטנים ומפזרים את הקראמבל מעל, מוכן!