מרכיבים:

תחתית

  • 70 גרם שקדים
  • 20 גרם פיסטוקים
  • 50 גרם אגוזי מלך
  • 20 גרם סילאן
  • 5 תמרי מג'הול ללא חרצנים
  • קמצוץ מלח

קרם גבינה-מנגו

  • 120 גרם קשיו שהושרה במים למשך לילה
  • מנגו אחד
  • 4 כפות סירופ מייפל
  • 50 גרם אוכמניות

תבנית מלבנית בגודל 24X4X4 ס''מ (ראו הערות בהמשך)

זמן

זמן הכנה: 20 דקות
1132 זמן קירור: 3 שעות
זמן כולל: 3 שעות,20 דקות

רמת קושי

תגיות: Dessert, קינוח
קטגוריות: קינוחי קיץ, קינוחים אישיים
כמות: 10 אנשים

החיתוכיות מנגו הללו נהדרות כשצריך משהו מפנק! אפשר לשמור אותן במקפיא ובמידת הצורך להוציא, תוך כמה דק' הן כבר מפשירות וניתן לאכול אותן. אם שמרתם מנגו קפוא או שקניתם מנגו קפוא המתכון הזה מצויין עבורו!

הוראות:

תחתית

  1. שמים את כל מרכיבים התחתית במעבד מזון וטוחנים היטב, עד שזה דביק

  2. משטחים את מרכיבי התחתית בתבנית ושמים במקפיא בזמן שמכינים את הקרם

קרם גבינה-מנגו

  1. טוחנים את הקשיו במעבד מזון היטב, עד שמתקבלת מחית

  2. מסירים את הקליפה והחרצן מהמנגו

  3. מוסיפים את שאר המרכיבים למחית הקשיו שבמעבד המזון וטוחנים היטב

  4. שמים את הקרם מעל התחתית ומפזרים מעל אוכמניות, מקפיאים עד שקפוא לחלוטין, בערך שעתיים

  5. כאשר העוגה קפואה לחלוטין ניתן לחלץ אותה עם סכין על ידי העברת הסכין לצידי שולי התבנית. חותכים לריבועים ונהנים!

הערות

  • אם יש לכם תבנית אחרת זה בסדר לחלוטין, העיקר שתהיה מספיק גדולה.
  • אפשר לשחק עם האגוזים שבתחתית ולשים איזה אגוזים שאתם אוהבים.